نصب ثابت کامپوزیت پنل: روش نصب ثابت کامپوزیت پانل که به روش فیکس (fix ) نیز مرسوم است، ساده ترین و محبوب ترین روش نصب در جهان می باشد.
اجرای کامپوزیت به روش فیکس ریلینگ
از ترکیب دو روش اجرایی هنگینگ یا ریلینگ با روش فیکس، روش اجرایی فیکس ریلینگ به وجود آمده است، زیرسازی در این نوع روش اجرایی همانند اجرای نمای کامپوزیت به روش ریلینگ است.
بدلیل استفاده دو روش در اجرای فیکس ریلینگ، این روش اجرایی بهتر و سبکتر از دیگر روشهای اجرایی هستند و بار مردهی کمتری به نسبت روش هنگینگ به سازه اصلی وارد میکند.
این روش از مزایای بیشتری به نسبت روش فیکس و هنگینگ دارد و در خیلی از ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی، دکوراسیون داخلی و … که قابلیت نصب نمای خشک را دارند مورد استفاده قرار میگیرد، این نوع از روش اجرایی به از مقاومت بیشتری برخوردار هستند و از سرعت اجرایی بالاتری به نسبت روش هنگینگ برخوردار هستند، همچنین به نسبت روش ثابت از مقاومت بیشتری در برابر زلزله برخوردار است.
در این مقاله بیشتر با روش اجرایی فیکس ریلینگ در نمای کامپوزیت آشنا میشویم و آن را در زمینههای همچون نحوهی نصب ورق کامپوزیت، قیمت، کاربری، مزایا و معایب مورد بررسی قرار میدهیم.
در این سیستم نصب که به عنوان روش رایج در ایران معروف است، از پروفیلهای فلزی استفاده میشود. این پروفیلها عمدتاً از قوطیهای با ابعاد ۴۰×۴۰ و ۲۰×۴۰ تشکیل شدهاند. ورقهای کامپوزیت پس از برش، شیاردهی، خم کردن و مونتاژ توسط نبشیهای آلومینیومی یا لبهبرگشته، به زیرسازی آهنی متصل میشوند.
مزایای نصب ثابت کامپوزیت پنل :
در فرآیند نصب این سیستم، امکان تعویض و جداسازی پانلها به صورت مستقل، ایجاد فرمهای پیچیده و امکان آببندی آن ممکن میشود. همچنین، بین ورقهای نصب شده، یک شیار (ژوئن) ایجاد میشود که باید با استفاده از یکی از روشهای استاندارد برای آببندی آن تعیین گردد.